کوهنوردی در زمستان
دی 26, 1400بهمن شناسی
بهمن 16, 1400راهنمای چیدن کوله پشتی
راهنمای چیدن کوله پشتی ، روش و شیوه خاصی دارد که عدم رعایت آن موجب بدبار شدن کوله، فشار زیاد به بدن، جلوگیری از تحرک و راه رفتن صحیح و نیز گرفتن وقت زیادی جهت خارج کردن وسیله مورد نیاز از کوله است.اگر وسایل بدجوری در کوله پشتی گذاشته شوند، ممکن است که صدماتی به وسایل و خود کوله پشتی وارد نمایید.
در برنامه های کوهنوردی ،ابتدا باید مشخص کنید که برنامه شما یک روزه است یا چند روزه؟اگر برنامه یک روزه دارید، کوله شما باید متناسب با فعالیت یک روزه شما باشد، یعنی یک کوله متوسط .
قبل از اینکه وسایل خود را درون کوله پشتی جای دهید، ابتدا آنها را تهیه و در روی یک سطح قرار دهید.هیچ چیزی رادر داخل بطری های شیشه ای حمل نکنید. چیزهایی مثل مربا، عسل و خوردنیهای مشابه را در ظروف پلاستیکی حمل کنید.ظروف شیشه ای هم سنگین هستند و هم احتمال شکسته شدن آنها بر اثر ضربه خوردن درون کوله وجود دارد که در این صورت فاجعه خواهد بود!
نکاتی که باید در نظر داشته باشیم
۱- توزیع مساوی وزن بین راست و چپ کوله.
۲- دسترسی سریع به وسایل درون کوله و دانستن محل هر کدام از وسایل.
۳- در راهپیمایی ساده ، برای استقرار بهتر، اقلام سنگین کمی بالاتراز کمر قرارداده شود.
۴- در راهپیمایی سنگین، برای تعادل بیشتر سنگینی کوله نزدیک به کمر قرار گیرد.
۵- بسته بندی وسایل داخلی کوله کمک بزرگی برای پیدا کردن سریع آنهاست .بهتر است برخی اقلام مرتبط در کیسه هایی با رنگهای متفاوت قراردهیم . مثل: کمکهای اولیه ، غذا ، تنقلات و …
۶- از حجم داخلی ظروفی مثل لیوان و قابلمه می توان برای جا دادن موارد ظریف و حساس استفاده کرد.
۷- غذای خود را زیر کپسول خوراک پزی در کوله قرار ندهید.
۸- از تمام فضای داخلی کوله استفاده کنید ، وقتی که کوله را حمل می کنید نباید اقلام داخل آن حرکتی داشته باشند.
۹- از تسمه های کوله جهت تنظیم فضای داخلی کوله برای چیدن بهتر اقلام داخل کوله استفاده کنید.
۱۰- از تسمه های روی دسته کوله جهت نزدیک کردن کوله به بدن استفاده شود.
ممنوعیت استفاده از ظرف شیشه ای
ظرفهای شیشهای بسیار سنگین هستند و اگر درون کوله پشتی کوهنوردی شما شکسته شوند، فاجعهای تاریخی را به ارمغان میآورند! پس محصولاتی مثل مربا، عسل یا خوراکیهای مشابه را درون ظرفهای پلاستیکی قرار دهید تا ریسک شکستن آنها را به صفر نزدیکتر کنید.
۳ نکته درچیدن کوله کوهنوردی
۱_ نقش تعادل
حضور تعادل در همه جا از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. حتی بدن انسان نیز دارای تعادل است که به آن نقطهی ثقل می گویند. تمام تلاش ما برای نحوه چیدن کوله کوهنوردی به شکل درست، حفظ این نقطه و ایجاد تعادل در بدن انسان است. اما تعادل در کولهپشتی که رابطه مستقیمی با مرکز ثقل بدن دارد؛ به طریقه چیدن کوله کوهنوردی و نکات مرتبط با آن بستگی دارد:
در ادامه برای شما توضیح میدهیم که چگونه لوازمتان را بر اساس وزنشان میتوانید تقسیمبندی کنید و آن را به گونهای در کوله پشتی کوهنوردی خود جای دهید که تعادل را برای شما به وجود آورد. وقتی لوازم سنگین را در امتداد ستون فقرات قرار دهید کشش شانهها را کاهش میدهد و به تعادل شما کمک شایانی میکند. متعادل نگهداشتن کولهپشتی در نقطه ثقل بدن باعث مانور بهتر شما حین کوهنوردی خواهد شد.
۲_ دسترسی به لوازم، مهم ترین مسئله در طریقه چیدن کوله کوهنوردی
اولین قدم برای درستترین نحوه چیدن کوله کوهنوردی این است که پس از چیدن لوازم روی یک سطح و شروع چیدمان وسایل درون کوله پشتی، دسترسی آنها را مشخص کنید. یعنی باید لوازم و تجهیزاتتان را بر اساس نیاز و ارجحیت آنها به دستههای مختلف تقسیم کنید. جایگذاری لوازمتان علاوه بر وزنشان، بر اساس نوع دسترسی میتواند متفاوت باشد. در ادامه برای شما جایگذاری آنها را کاملاً توضیح میدهیم.
۳_ چگونه فشردهسازی کنیم؟
فشردهسازی در نحوه چیدن کوله پشتی کوهنوردی میتواند فضاهای بیشتری برایتان به وجود آورد تا تمام لوازمتان را در آن جای دهید. برای این کار میتوانید از کیسههای فشردهسازی بهره بگیرید یا با روشهایی ساده و سنتی از این کار را انجام دهید. برای مثال میتوانید پوشاک را به صورت لوله شده درون کوله پشتی قرار دهید تا جای کمتری را اشغال کند یا در فواصل بین تجهیزات و لوازم درون کولهپشتی، آنها را قرار دهید تا هم منافذ خالی آن پر شود و هم جای کمتری اشغال کند. البته هنگام این کار، تعیین دسترسی پوشاک را فراموش نکنید!
چگونه وسایل را در کوله پشتی سازماندهی کنیم
چگونه بچینیم؟
۱_ کیسه خواب کوهنوردی
بخش اول برای بسیاری افراد کاملاً مشخص است. در انتهای کوله پشتی کیسه خواب را قرار دهید. شما میتوانید لباس و لوازمی کهدر دو روز اول از انها استفاده نمیکنید هم انجا بگذارید.
۲_ لوازم سنگین
این قسمت در امتداد ستون فقرات قرار دارد، زیرا سنگینترین قسمت باید نزدیک به بدن باشد. وقتی لوازم سنگین رو نزدیک بدن خود قرار دهید، کشش خارجی آن از سمت شانهها به طرز خارقالعادهای کاهش پیدا میکند. برای مثال ظرفهای غدا، آب، ابزار یا قوطیهای کنسرو که سنگین هستند، بهتر است حتماً در قسمت راستای ستون فقرات بالای استخوان لگن قرار گیرد.
۳_ لوازم سبک
لوازم سبک را میتوانید در قسمت بیرونی کوله کوهنوردی قرار دارید. همان طور که در تصویر میبینید جایگذاری این لوازم در این قسمت موجب حفظ تعادل خواهد شد.
۴_ لوازم ضروری
این دسته از لوازم به اندازهای مهم هستند که حتماً باید سریعترین دسترسی را به آنها داشته باشید. زیرا ممکن است در یک ثانیه به آن نیاز مبرم پیدا کنید. برای مثال شما بادگیر، گتر یا کاپشنی که برای احساس سرما در میانه راه در نظر گرفتهاید را در بالای کوله کوهنوردی بگذارید تا در وسط راه مجبور به ریختن محتویات کوله پشتی به بیرون نشوید. یا فرض کنید که با یک باران ناگهانی و شدید رو به رو شدید، در حالی که پانچو شما ته کوله پشتی قرار دارد! قطعاً هیچ کس نمیخواهد در آن لحظه به جای شما باشد!
بهینه سازی
وسایل سنگین باید باید در وسط کوله نزدیک به پشتتان قرار گیرند. وسایل با وزن متوسط باید در ته یا اطراف کناره ها و وسایل سبک در بالای کوله قرار میگیرند.
باید تجهیزات خواب(رومیزی و تشک) و همچنین وسایل یدکی تان را در ته کوله پشتی قرار دهید. کوله پشتی هیدراتاسون خود را در طول پشتتان قرار دهید. ککفش یدکی تان باید در جیب اصلی کوله قرار گیرد.
چادر, اجق گاز کمینگ, ست آشپزی و غذا در وسط کوله قرار میگیرد. همه ی اینها باید تاحد ممکن نزدیک به ستون فقراتتان قرار گیرند. اگر فضای کافی برای چادرتان وجود ندارد و این چادر سبک است میتوانید با استفاده از طناب به ته کوله تان ببندید.
کت پشمی ضد آب و جعبه کمک های اولیه تان دم دست در بالای کوله پشتی تان قرار دهید. همچنین شما باید زیرانداز رطوبت ناپذیر زیر فلپ یا ته کوله پشتی را با طناب به صورت محکم ببندید